ElDavido

#walkingacrossamerica #5100km #eldavido #amerikankeresztül

Colorado Trail

colorado-trail.jpg

Túrázás a Colorádó Trail-en hátizsákkal.

Akár egy napra, akár több hétre tervez az ember, mindig egy remek élmény lesz a Colorado trail.

Napi túrázók

A  Colorado Trail 28 szegmensre van felosztva, mindegyik egy hozzáférési ponttal, így a CT könnyedén elérhető az egynapos túrázók számára is . A Trail számos magassági és nehézségi fokkal rendelkezik, ezt könnyedén megválaszthatod a te képzettségi szintedhez mérve.

Mindig meg kell győződni a megfelelő esővédelemről a nyári viharok miatt. Extra ruházatot kell biztosítani az éjszakai hideg miatt. Fontos, hogy jól időzítse a túrát, hogy elkerülje a villámlásokat a hegygerinc mentén.  Egy jó térkép és GPS mindig jól jön.

colorado_trail_cass-6.jpg

Többnapos túrázás

A Colorado Trail egy csodálatos hely mindenki számára. A túrázóknak legalább 3-6 hetet kell biztosítani, hogy megtegyék a 486 mérföldet. A legjobb időpont a túrázásra június – szeptember eleje.  

A CT hatalmas tiszteletet igényel, egy igen hosszú útvonalról van szó, ami igen változékony. Mindenkinek ismernie kell az úgy nevezett back country technikákat és óvintézkedéseket és tájékozódási készségeket. A biztonság a legfontosabb. A CTF vállalja a felelősséget, hogy segítséget nyújtson a biztonságos járatokhoz, hivatalos útmutatóval, a Colorado Trail Alapítvány hivatalos útikönyvével, egy adatbázissal és egy CT térképkönyvvel.

Mint, ahogy már említettem a Colorado Trail 28 szegmensre tagolódik. Minden egyes szegmens esetében az útmutató rövid áttekintést nyújt a területről, a nyomvonalakról, a hozzáférési pontokról, a vízellátottságról, az ellátásról, a szolgáltatásokról és a szállásról, melyeket az USGS vagy az USFS térképek mutatnak, és konkrét információkat tartalmaz a nyomvonalról.

colorado-trail-descending-from-saddleat-porcupine-lakes-segment9-mile8-fb-1280x640-650x325.jpg

A Colorado Trail Foundation figyelmeztetése a túrázók részére:

Ne kockáztass. A segítség órákat vagy napokat igényelhet, és a mobiltelefonokra nem szabad hagyatkozni.

Legyen tisztában a feltételekkel. A változatos terep miatt vegye figyelembe a hipotermia, a dehidratáció és a villámlás veszélyeit . A snowfieldek (havas tájak) a nyár közepéig tarthatnak.

Kezdjed a túrázást a nap elején. Különféle intenzitású viharok is lehetségesek. A reggel általában tiszta. A korai indulással időt nyerhetsz az úticélhoz, és kényelmesen felépítheted az új táborodat.

entirectmap-db6withcdnstadded-small.png

Mindig biztonságosabb ha van utazótárs. Az egyedüli túrázás nem ajánlott. Mindig adjatok magatokról életjelet, hogy feleslegesen ne menjenek keresni titeket.

Ha egyedül vagy, és megsérülsz a Trail mentén, próbálj meg egy helyen maradni és várni a segítségre. Ha valaki, aki sérült a Trail mentén, és véletlenül van GPS-e, akkor készítsen útpontot arról, hogy hol van, mielőtt segítséget kér. Hagyjatok extra ruhát, vizet, ételt, stb. Mert ha hosszú időre van szükség a mentésre, akkor legyen elég étel, ital.

A mobiltelefonok a Trail mentén működhetnek. Sokkal jobb a vétel a gerinceken, mint a völgyekben, ezért, ha segítségre van szükség, ott érdemes próbálkozni. Általánosságban elmondható, hogy a 911-es rendszert elérheti akkor is, ha nincs mobilszolgáltató.

Jó ötlet, ha minden hátizsákos utazó egy elsősegélynyújtási tanfolyamot vesz igénybe. Lehet, hogy szükség lehet rá, hogy segítséget nyújtson valakinek.

 ct_earth.jpg

Jó fizikai kondíció.

A súlyos magassági betegség kezelésének egyetlen jó módja, ha alacsonyabb magasságba megyünk. A magaslatokon, óvjad a fáradtságot! Ha kimerültél, mindenképp kerülj alacsonyabb magasságba. Ha ezt nem teszed végzetes is lehet. Ha alacsony tengerszint feletti magasságban élsz, és tervezed megmászni a Colorado Trail-t, akkor könnyebb ha Denverben kezded az utat, s mint inkább Durangoban. Ha nehezen lépsz, fáj a térded. Egy pár trekking bot mindig jól jön, főleg ha a hátizsákot is cipeled.

A Colorado Trail átlagos magassága meghaladja a 10.300 feet-et (3200 métert). Sok terület 12.000 feet (3700 méter) fölött van, a legmagasabb 13.271 feet (4100 méter).

Hagyd, hogy a gyönyörű vadvirágok látványa és illata bekebelezzen. Csodálkozz el a tundrák szépségén, hagyd, hogy magával ragadjon. Ahogy, mész úgy leszel egyre nyugodtabb, hagyd, hogy a gondolataid szálljanak és átjárjon a Trail szépsége.

Soha nem tudhatod, hogy kivel vagy mivel fogsz találkozni a CT-n. Lehet, hogy egy energizáló élményben lesz részed. A túrázók élvezik a Colorado Trail-t. Sok mindenkit lenyűgöz ez az út.

"Nincs kérdés arról, hogy a CT természeti története a túrában tett erőfeszítés díja, ez egy lehetőség, hogy megfigyeljük a Rocky Mountain ökoszisztémáját, sétáljunk, ne rohanjunk miközben az ösvényen haladunk.”

- Dr. Hugo A. Ferchau, a Western State College

7-colorado-trail-_-colorado-u_s_-hiking-vacations.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eldavido.blog.hu/api/trackback/id/tr2014144339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Támogatás/Donate :)

Kövess a Facebookon

Kövess az Instagrammon: @davenagy93

süti beállítások módosítása